Galerie výtvarných umělců

Galerii výtvarných umělců uvažujeme vybudovat v prostorách přerovského zámku.

Jedná se o úpravu stávajících prostor zámku č.p.1 na Horním náměstí - stolárny, která je přístupná pod mostem vedoucím na nádvoří zámku. Stavební úpravy si vyžádají změnu užívání stavby na galerii umělců. Galerie, která bude mít cca 150 m2, bude sloužit pro pořádání výstav a akcí s tímto spojených. Galerie počítá s jedním zaměstnancem, který bude plnit funkci dozoru při výstavě i obsluhy návštěvníkům. Celkové stavební úpravy vedou ke zhodnocení prostoru stolárny, kde vstupní část bude sloužit pro vybudování zázemí pro chod galerie (recepce s barovým pultem), střední část bude tvořit prostor s podiem dřevěné konstrukce pro umístění několika stolků a židlí k posezení a v zadní části je navrženo sociální zázemí. Součástí stavebních úprav bude i realizace ocelového schodiště z prostor „galerie umělců“ na parkán zámku.

Vlastní objekt je zapsán na seznamu nemovitých kulturních památek České republiky pod registračním číslem 529. Provádění prací bude pod dohledem odborné organizace státní památkové péče tj. Národním památkovým ústavem (NPÚ), územním odborným pracovištěm v Olomouci.

Realizace akce je uvažována v termínu září - listopad 2009.

10. 7. 2009 14:13:32 | přečteno 2128x | Mgr. Bohuslav Přidal