Nasvětlení přechodů pro chodce v Přerově

Zpracování projektové dokumentace na nasvětlení vytypovaných přechodů pro chodce v Přerově včetně případných stavebních úprav schválila Rada města na své. 66 schůzi dne 9.7.2009.

Podnětem k rozhodnutí byl požadavek Komise bezpečnosti, prevence kriminality a BESIP na nasvětlení vypypovaných přechodů pro chodce s cílem zajištění větší bezpečnosti při přecházení frekventovaných komunikací města Přerova..

Základní soupis nejfrekventovanějších přechodů pro chodce v Přerově, nacházejících se na hlavních komunikacích a komunikacích v blízkosti škol, poskytla "Studie nasvětlení přechodů pro chodce ve městě Přerově" , kterou nechaly zpracovat Technické služby města Přerova, s.r.o. Současně Odbor školství, mládeže a tělovýchovy zmapoval současný stav dopravního značení na veřejných komunikacích v blízkosti mateřských a základních škol zřizovaných statutárním městem Přerovem a také středních škol.

Na základě těchto podkladů byl vytvořen seznam řešených přechodů

1. Bří. Hovůrkových - PennyMarket

19. Dvořákova - Vaňkova

20. Dvořákova - u Meopty

21. Kopaniny - Billa - hřiště ZŠ Kopaniny

Přechod č. 11 „Palackého ul. (školy - Jednota)“ bude zrušen a nahrazen dvěma novými přechody vč. nasvětlení v rámci stavby rozšíření ul. Palackého. Přechod č. 13 „Jateční - Mostní“ je součástí projektové dokumentace na Jižní předpolí Tyršova mostu.

U deseti z uvedených přechodů budou instalovány pouze nové lampy veř. osvětlení (VO), dvanáct ostatních vyžaduje stavební úpravy spočívající v úpravě maximální délky přechodu (realizací ostrůvku nebo vysazené chodníkové plochy) a také v bezbariérových úpravách. Pro zdůraznění významu a zlepšení viditelnosti budou svislé dopravní značky umístěny na retroreflexním žlutozeleném fluorescenčním podkladu.

Předpokládaná cena projektové dokumentace na osvětlení 22 vytypovaných přechodů pro chodce v Přerově, vč. případných stavebních úprav je 480 000,- Kč (vč. DPH).

Předběžné realizační náklady osvětlení a stavebních úprav uvedených přechodů činí 7,8 mil. Kč (vč. DPH).

10. 7. 2009 14:14:16 | přečteno 2370x | Mgr. Bohuslav Přidal