Proč uzavírka silnice I/55 v Přerově ?

V současné době probíhá na území města Přerova rozsáhlá rekonstrukce silnice I/55 v úseku ulic Komenského a tř. 17. listopadu s krátkým přesahem do ulice bří. Hovůrkových. Jedná se o akci, jejímž investorem je Ředitelství silnic a dálnic ČR čili stát.

Přestože má město Přerov na priority oprav komunikací procházejících městem, jejichž vlastníkem je stát nebo Olomoucký kraj, jiný názor (navrženy byly např. ulice Tovární, Polní nebo Dvořákova), musí v tomto případě respektovat a nemá vliv na rozhodnutí vlastníka dané komunikace.

Informace o rozsahu prací a termínech realizace na silnici I/55 město obdrželo v úterý 27.října, tedy dva dny před započetím vlastních prací. Za dané situace a neznalosti všech podrobností celé akce město Přerov uplatnilo v řízení o uzavírce požadavek na zajištění informovanosti občanů o připravovaném omezení dopravy v dotčených ulicích Ředitelstvím silnic a dálnic ČR Olomouc. Následně bylo 29. října vydáno Krajským úřadem Olomouckého kraje povolení uzavírky a v sobotu 31. října zahájeny práce .

Rekonstrukci provádí společnost Pražské silniční a vodohospodářské stavby, a.s. a bude probíhat od 31.10.2009 do 22.11.2009 za částečného omezení provozu, komunikace zůstanou průjezdné pouze 14. - 15.11.2009 a 21. - 22.11.2009 bude na dotčených komunikacích vyloučen provoz z důvodu kladení asfaltových vrstev.

4. 11. 2009 15:28:17 | přečteno 3222x | Mgr. Bohuslav Přidal