Realizace úspor energie u objektu Bajákova 18

opzp, obrázek se otevře v novém okně

Statutární město Přerov, Bratrská 34, 750 11 Přerov 2
Přerov, 19.8.2009

Realizace úspor energie u objektu Bajákova 18

Statutární město Přerov ukončilo v loňském roce realizaci projektu „Realizace úspor energie u objektu Bajákova 18“.

Jedná se o objekt mateřské školy, kdy v rámci projektu došlo k zateplení obvodových stěn, střešního pláště, podlahy nad venkovním prostorem a byla provedena výměna oken a dveří. Cílem projektu bylo snížení spotřeby energie o cca 254,400 GJ/rok a v důsledku toho snížení emisí CO2 o cca 25,185 t/rok.

Projekt byl realizován v rámci Operačního programu Životní prostředí, podoblast podpory 3.2.1 Realizace úspor energie. Investiční akce Realizace úspor energie u objektu Bajákova 18 v Přerově tak byla spolufinancována z prostředků Evropské unie - Fondu soudržnosti a ze Státního fondu životního prostředí ČR. Celkové způsobilé výdaje projektu byly ve výši 5.033.557,- Kč, podpora ze Státního fondu životního prostředí ČR činila 251.677,85 Kč (5 %) a ze zdrojů Fondu soudržnosti 4.278.523,45 Kč (85 %). Z prostředků města bylo uhrazeno 503.355,70 Kč (10 %).

Stavba byla provedena firmou PSS Přerovská stavební a.s. se sídlem Přerov I - Město, Skopalova 2861/7.

Tiskový mluvčí Bohuslav Přidal, Mgr.
Mobil: 724 015 258
E-mail: bohuslav.pridal@mu-prerov.cz