Regionální letiště Přerov - Memorandum a příspěvek na provoz

Rada města Přerova po projednání podala návrh Zastupitelstvu města Přerova :

• schválit Memorandum o spolupráci při rozvoji a provozu letiště Přerov se společnostíRegionální letiště Přerov a.s. se sídlem Přerov,
  • stanovit rozvoj letiště Přerov předmětem veřejného hospodářského zájmu statutárního města Přerova,
  • stanovit závazek veřejné služby na letišti Přerov ,
  • pověřit společnost Regionální letiště Přerov a.s. se sídlem Přerov, naplňovat závazek
  • veřejné služby ,
  • schválit uzavření smlouvy o poskytnutí dotace ve výši 500 000 Kč mezi statutárnímměstem Přerov a společností Regionální letiště Přerov a.s. se sídlem Přerov.

Již v roce 2007 deklarovali statutární město Přerov společně s Olomouckým krajem a Zlínským krajem společný zájem na zachování vojenské letecké základny Přerov a vybudování regionálního letiště Přerov se smíšeným vojensko-civilním provozem. Deklarace o spolupráci byla podepsána dne 25. 4. 2007. Následně byla uskutečněna řada společných kroků, které mimo jiné vedli k rozhodnutí vlády ČR č. 1196 ze dne 22. října 2007 o zachování vojenské základny se smíšeným provozem. Následně Olomoucký kraj, Zlínský kraj a město Přerov založili společnost regionální letiště Přerov a.s., která vznikla zápisem do Obchodního rejstříku ke dni 21. 1. 2009 a zahájila svoji činnost.

Memorandum o spolupráci při rozvoji a provozu letiště Přerov.

Hlavním úkolem založené společnosti Regionální letiště Přerov a.s. je zajistit postupný rozvoj letiště a zejména provoz letiště pro civilní provoz. Z důvodu zajištění financování rozvoje a provozu letiště Přerov je navrhováno uzavřít se společností Regionální letiště Přerov a.s. Memorandum o spolupráci při rozvoji a provozu letiště Přerov (dále jen Memorandum), které bude přesně specifikovat činnosti spojené s rozvojem a provozem letiště Přerov a bude tím upravena oblast financování s ohledem na možnou veřejnou podporu.. Memorandum bude uzavřeno také mezi zbývajícími zakladateli - statutárním Olomouckým krajem a Zlínským krajem.

14. 8. 2009 7:31:04 | přečteno 3948x | Mgr. Bohuslav Přidal

Za týden: 51945