Rekonstrukce autobusového nádraží finišuje

9. dubna 2009 byla slavnostně zahájena rekonstrukce autobusového nádraží. Největší letošní investiční akce v Přerově měla být realizována do dubna 2010 Na realizaci záměru byla získána dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava ve výši 100 milionů korun. Celkové náklady stavby činí cca 145 mil. Kč. Výstavba byla rozdělena do dvou hlavních etap s ohledem na provizorní provoz autobusového nádraží a zajištění dočasných nástupních a výstupních míst autobusů. V současné době práce na rekonstrukci vrcholí. Veřejnost Přerova může být spokojena,protože kompletní autobusové nádraží bude v prosinci předáno. Slavnostní předání stavby bude 18. prosince 2009 v 10:30 hod.

Rada města Přerova také schválila uzavření nájemní smlouvy na autobusové nádraží v Přerově. Pronajimatelem nemovitostí tvořících autobusové nádraží se stane Slovenská autobusová doprava Trnava a.s. Jedná se o stejnou společnost, která bude v Přerově od 1.1.2010 zajišťovat městskou hromadnou dopravu.Výše nájemného bude činit 1.904.000,- Kč včetně 19 % DPH ročně.

ROP, obrázek se otevře v novém okně

3. 12. 2009 10:33:58 | přečteno 2195x | Mgr. Bohuslav Přidal