Cyklostezka Žebračka

Rada města rozhodla o výběru nejvhodnější nabídky na realizaci veškerých prací a dodávek nutných k úplnému předání a dokončení stavby cyklostezky Žebračka v Přerově.

Nejvhodnější nabídka byla předložena od společnosti, která stanovila nabídkovou cenu ve výši 3 923 123,- Kč vč. DPH,

Předmětem veřejné zakázky byly stavební práce dle projektové dokumentace, vypracované společností PRINTES - ATELIER s.r.o..

Navržená cyklostezka bude součástí komplexu cyklotras a cyklostezek v městě. Umožní propojení cyklostezky kolem parku Michalova se sídelním útvarem Předmostí a zároveň umožní převést Jantarovou cyklotrasu mimo dopravně frekventovanou část Přerova.

Cyklostezka bude vedena přibližně v trase stávající polní cesty mezi areálem výstaviště a Národní přírodní rezervací Žebračka, mimo zastavěnou část Přerova. Začátek stezky bude navázán na panelovou komunikaci mezi stávajícími garážemi a oplocením areálu rodinných domů na ulici Osmek. Konec cyklostezky bude navázán na stávající příjezdovou komunikaci do areálu EMOS. Do budoucna se počítá s prodloužením trasy cyklostezky v ulici Osmek a s navázáním na již hotovou cyklostezku kolem parku Michalova. Konec cyklostezky bude v budoucnu napojen na plánovanou cyklostezku přes areál supermarketu Kaufland a dále na cyklostezku Velká Dlážka.

12. 8. 2010 8:50:40 | přečteno 2387x | Mgr. Bohuslav Přidal