Ohradní zeď hřbitova

Rada města rozhodla o výběru nejvhodnější nabídky na realizaci veškerých prací a dodávek nutných k úplnému předání a dokončení stavby nové ohradní zdi hřbitova v Přerově v úseku ul. Lančíkových v Přerově. Nejvýhodnější nabídka byla předložena od společnosti SWIETELSKY stavební s.r.o., Brno, IČ 480 35 599 s nabídkovou cenou ve výši 3 296 855,- Kč bez DPH (3 956 226,- Kč vč. DPH).

Jedná se o stavbu, která řeší výstavbu nové ohradní zdi na místě stávající a to v úseku č.1 podél komunikace ul. Lančíkových a úseku č.2 podél komunikace ul. Gen. Rakovníka. Nově navržená ohradní zeď je z hlediska architektonického řešena jako zeď se zděnými sloupky z režného zdiva-cihel. Sloupky jsou provedeny s železnou výztuží provázanou se základovým pasem. Pole mezi sloupky jsou navrženy jako betonová stěna z betonových tvárnic vylitá betonem a omítnutá dvouvrstvou štukovou omítkou tl. 15 mm s nátěrem fasádní barvou. Celá ohradní zeď je opatřena nátěrem antigrafiti. Ukončení stěny je řešeno betonovou prefabrikovanou hlavou z pohledového betonu. Celková délka úseku č.1 je 89m, úseku č. 2 je 197m. Výška nadzemní části zdi je navržena 2m. V rámci bouracích prací bude provedeno i odstranění vzrostlé zeleně bránící výstavbě ohradní zdi.

Stavba ohradní zdi obsahuje:

Zemní a bourací práce

Základové konstrukce