Přerov má nejkrásnější náměstí

16. září byla ukončena soutěž o „ nejkrásnější náměstí “, kterou vyhlásil měsíčník Moravské hospodářství.

V soutěži hlasovali čtenáři webu Moravské hospodářství.

Dvouměsíční internetové ankety se zúčastnilo více než 23 500 lidí. Vítězné náměstí v Přerově získalo 10 195 hlasů - tedy 48 procent. V těsném závěsu pak na druhém místě skončil Nový Jičín s 9 369 hlasy - 44 procent. Pomyslná bronzová medaile pak patří Hlučínu na Opavsku. Ten získal 1 690 hlasů, což představuje osm procent.

Soutěž byla vyhlášena v březnu. V květnu pak vybrala odborná porota z přihlášených moravských měst tři kandidáty . Od poloviny července pak měli možnost hlasovat pro svého favorita čtenáři portálu Moravského hospodářství.

Odborná porota zasedala ve složení: architekt Petr Hrůša, sociální psycholog Allan Gintel, krajinářský architekt Václav Babka a architekt Tomáš Rusín.

21. 9. 2010 8:13:01 | přečteno 2326x | Mgr. Bohuslav Přidal