Směna pozemků umožní vybudovat parkoviště

Rada města schválila záměr na směnu pozemků o výměře 2647 m2 v k.ú. Penčičky ve vlastnictví České republiky - Pozemkový fond České republiky , za pozemky , které jsou v k.ú.Penčice ve vlastnictví statutárního města Přerova.

Pozemek o celkové výměře 2647 m2 v k.ú.Penčičky je situován v sousedství koupaliště v místní části Přerov-Penčice.

Společnost Teplo Přerov a.s. na základě nájemní smlouvy užívá a provozuje areál koupaliště v Penčicích, který je ve vlastnictví statutárního města Přerova. Tato společnost zpracovala studii, která řeší nedostatek parkovacích míst u koupaliště. Studie je vypracována ve dvou variantách - jedna řeší vybudování parkoviště pro 121 automobilů (s výhledem rozšíření na 148 míst) s náklady cca 9.000.000,- Kč a druhá řeší parkování pro 161 automobilů s předpokládanými náklady ve výši cca 12.000.000,- Kč. Obě varianty počítají právě s využitím pozemku v k.ú.Penčičky, který je ve vlastnictví Pozemkového fondu.

V případě, že dojde ke směně pozemků, bude možno v sousedství koupaliště vybudovat kvalitní parkoviště.

27. 1. 2010 16:27:55 | přečteno 2292x | Mgr. Bohuslav Přidal

Celkem přístupů: 21119043