Návštěva předsedy Senátu v Přerově

Dnes navštívil Přerov předseda Senátu Parlamentu ČR pan Milan Štěch s chotí.

V dopoledních hodinách předsedu Senátu uvítal v Galerii města Přerova primátor města Jiří Lajtoch spolu se svými náměstky a také některými členy Rady města Přerova.

Po prohlídce galerie následovala přátelská diskuse, v rámci které předal primátor panu předsedovi Petici na podporu „ Výzvy zastupitelů města Přerova k vyřešení dopravní krize ve městě Přerově “. Petice, kterou podepsalo více jak 7500 občanů požaduje koordinaci a sladění oficiálních a hlavně konečných termínů staveb :

a) dálnice D1 ( stavba 0136 Přerov - Říkovice a stavba 0137 Přerov - Lipník nad Bečvou ),

b) přeložka silnice I/55 - průtah městem.

Ještě v dopoledních hodinách si předseda Senátu s doprovodem prohlédl některé expozice přerovského Muzea Komenského.

Odpoledne navštíví pan Štěch přerovskou společnost Meopta - optika, s.r.o., která je světovým výrobcem optiky specializující se na návrh, vývoj, konstrukci, výrobu a montáž optických, optomechanických a optoelektronických systémů.

Po oficiálním přijetí si prohlédne provozy firmy, setká se s vedením firmy, následně s odboráři, a závěr návštěvy ukončí briefingem s novináři.

Ve večerních hodinách bude pan předseda s chotí čestným hostem IX. reprezentačního plesu Meopty, který se uskuteční v prostorách Městského domu v Přerově .

25. 3. 2011 10:31:49 | přečteno 2462x | Mgr. Bohuslav Přidal

Celkem přístupů: 20756991