Nejlepší moravská svíčková? Ta od Labutě. Primátor Přerova převzal ocenění za úspěšnou restauraci

Přerov/ Šest měst, šest kuchařských elit. Toto heslo provázelo zářijový gastronomický festival, který se uskutečnil v Kroměříži. Moravští šéfkuchaři dostali jasné zadání - uvařit tu nejlahodnější svíčkovou. V prestižní soutěži nakonec zvítězila přerovská restaurace U Labutě, jejíž šéfkuchař připravil podle hodnocení návštěvníků i odborníků tu nejlepší svíčkovou.

„Dokonce i uznávaný kuchař a labužník Zdeněk Pohlreich její chuť ocenil nejvýše. Omáčka v podání přerovského kuchaře byla opravdu delikátní,“ informoval jeden z organizátorů akce Moravia Food Festival Vladimír Valouch. Právě on dnes přijel do Přerova, aby primátorovi města Jiřímu Lajtochovi předal certifikát s oceněním známé přerovské restaurace.

„Vždycky jsem rád, když se dozvím o úspěchu Přerovanů, kteří nesou dobré jméno města. A když ji šíří prostřednictvím výborného jídla, je to obzvlášť potěšující,“ reagoval na ocenění primátor Jiří Lajtoch.

Majitelé restaurace U Labutě si uznání od kolegů - odborníků považují. „Zvlášť, když se jedná o svíčkovou. Šéfkuchař Zdeněk Šimčík ji totiž připravuje podle našeho starého rodinného receptu. Je to pravá svíčková, kterou naši moravští předci takto připravovali,“ podotkl spolumajitel restaurace Ladislav Šimek.

4. 11. 2011 11:36:55 | přečteno 2422x | Mgr. Bohuslav Přidal

Celkem přístupů: 20149328