Vánoční sbírka bude pro ROSKU

Přerov/ Přerovští radní rozhodli, že letošní sbírka pod vánočním stromem bude věnována občanskému sdružení ROSKA, které pomáhá lidem s roztroušenou sklerózou.

„Měli jsme na výběr dvě varianty. Peníze z adventní dobročinnosti mohly putovat buď do nákupu hraček a učebních pomůcek pro mateřské školy, nebo právě do sdružení Roska. Rozhodli jsme se podpořit zdravotně postižené lidi,“ uvedl náměstek přerovského primátora Dušan Hluzín.

Do pokladničky pod přerovským vánočním stromem mohou lidé střádat peníze od začátku adventu až do Tří králů - tedy od 27. listopadu do 6. ledna.

„Čistý výtěžek z této sbírky bychom chtěli už začátkem příštího roku použít na nákup rehabilitační pomůcky "BOSA", která je určená pro cvičení na udržení a posílení rovnováhy. Nákup dvou pomůcek nás přijde zhruba na devět tisíc korun a jenom z našich prostředků bychom se na ně nesložili,“ konstatovala Irena Hrubá z regionální organizace Unie Roska. Zároveň připomněla, že přerovské sdružení vzniklo před dvanácti lety a v současné době má okolo šedesátky členů.

26. 10. 2011 10:20:23 | přečteno 1738x | Mgr. Bohuslav Přidal

Celkem přístupů: 20967081