Bazén má nové atrakce

Přerov/ Návštěvníci přerovského bazénu se mohou těšit na nové vodní atrakce. V pátek 16. září v odpoledních hodinách si je veřejnost může poprvé vyzkoušet.

„Součástí bazénu bude proudový kanál, známý spíše pod názvem divoká řeka. Další novinkou je takzvaný Kneippův chodník,“ upřesnil ředitel společnosti Teplo Přerov Jaroslav Klvač. Zatímco divoká řeka patří mezi známá a oblíbená vodní lákadla, Kneippův chodník se řadí spíše k lázeňským atrakcím.

V podstatě se jedná o soustavu mělkých bazénků, jejichž dno je pokryté oblázky. V jednom z nich bude teplá voda, ve druhém studená. Návštěvníci si nejdříve prohřejí a promasírují chodidla v teplé vodě, potom přejdou do studené. Tato léčebná metoda má lidem pomáhat při poruchách krevního oběhu, bolestech hlavy či nachlazení.

„Tímto jsme chtěli návštěvníků zatraktivnit pobyt na bazéně. Kromě toho jsme navíc opravili sociální zařízení ve vestibulu bazénu, kde vznikla i toaleta pro vozíčkáře. A v současné době je před dokončením i úprava sprch a toalet u dětského bazénu,“ podotkl ředitel Klvač.

Společnost Teplo proinvestovala do těchto úprav a modernizací 10 milionů korun, které bude splácet v průběhu tří let. „Veškeré investice jsme realizovali z provozních úspor, které vznikly jak na bazéně, tak na zimním stadiónu. Čili ušetřili jsme - a mohli jsme investovat,“ zdůraznil Jaroslav Klvač.

12. 9. 2011 8:20:11 | přečteno 2853x | Mgr. Bohuslav Přidal

Celkem přístupů: 20163461