Městské trhy oživí přerovské náměstí

Přerov/ Přerovské Masarykovo náměstí oživí městské trhy. Svou premiéru budou mít už v sobotu 8. října.

„Na náměstí se budou prodávat regionální potraviny, rukodělné a dřevěné výrobky, připravujeme i ukázky různých řemesel,“ konstatoval jeden ze spolupořadatelů Marek Dostál. Trhy v Přerově bude pořádat Sdružení přátel pro akce a zábavu - a to ve spolupráci s Technickými službami města Přerova.

„Těší mě, že se náměstí tímto způsobem oživí a byl bych rád, kdyby se tradice udržela. Na další trhy mohou lidé přijít v sobotu 22. října - a my pak vyhodnotíme návštěvnost. Pokud lidé trhy přivítají, s radostí budeme v jejich pořádání pokračovat,“ řekl jednatel společnosti Technické služby města Přerova Václav Zatloukal. Zároveň připomněl, že v prosinci by se trhy měly konat na adventně naladěném a předvánočně vyzdobeném Horním náměstí, které akci dodá jakýsi punc svátečnosti a výjimečnosti.

„Máme představu, že na trzích bude zhruba třicítka prodejců, kteří budou mít své stánky kolem kašny. Nedovolíme tam jen prodej textilu, obuvi a zboží, které lze zakoupit v kamenných tržnicích,“ podotkl Marek Dostál.

Trhy budou probíhat vždy od osmi hodin ráno do dvou odpoledne a už dnes mají dokonce i své webové stránky. „Lidé se více informací dozví na adrese www.mestsketrhyprerov.cz ,“ uvedl Václav Zatloukal.

30. 9. 2011 9:09:42 | přečteno 4919x | Mgr. Bohuslav Přidal

Celkem přístupů: 20569565