Dvě hřiště budou stát bezmála 9 milionů korun

Přerov/ Dvě nová dětská hřiště za celkem osm milionů šest set tisíc korun budou stát v Přerově. Jedno na Jižní čtvrti III/1-3, druhé na Jižní čtvrti I/9 – 12.

„Projekt řeší obě hřiště jako víceúčelová – jsou určena pro děti od tří do dvanácti let a zároveň tu bude prostor pro míčové hry. Kolem hracích ploch jsou v plánu dlážděné chodníky, nový mobiliář a obyvatelé čtvrti se mohou těšit i na novou sadovou úpravu,“ uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha.

Přerovští radní ve středu 25. dubna schválili uzavření smlouvy o dílo se stavebními firmami, které budou veřejnou zakázku realizovat. Dětské hřiště Jižní čtvrť III/1-3 bude stát 4 903 200 Kč, druhé sportoviště přijde na 3 705 348 Kč.Tyto investiční akce budou realizovány v rámci IPRM Přerov-Jih, s možností získání dotace do výše 85 % uznatelných nákladů.

26. 4. 2012 9:43:35 | přečteno 1312x | Mgr. Bohuslav Přidal