Kulturu v Městském domě už nebude zajišťovat soukromá firma

Přerov / Kulturní dění v Městském domě v Přerově už nebude zajišťovat soukromá společnost IMIT, ale Kulturní a informační služby, které jsou příspěvkovou organizací města. Přerovští radní rozhodli o ukončení nájemní smlouvy se společností IMIT k 30. červnu letošního roku.

„Objevily se názory, že by město nemělo poskytovat dotace na pořádání kulturních akcí soukromé firmě. Proto jsem vyvolal jednání,  které vedlo k rozhodnutí, že kulturu v Městském domě bude zajišťovat příspěvková organizace města. Od tohoto kroku si slibujeme i zefektivnění kulturních aktivit města,“ vysvětlil náměstek přerovského primátora Michal Zácha.

Gastronomické služby bude v Městském domě nadále zajišťovat na základě nové nájemní smlouvy společnost IMIT – a to až do 31. srpna roku 2015.

10. 5. 2012 9:07:37 | přečteno 1309x | Mgr. Bohuslav Přidal