Radní vybrali firmu, která dokončí jižní předpolí Tyršova mostu

Přerov / Přerovští radní rozhodli o výběru nejvýhodnější nabídky  na dodavatele, který bude realizovat druhou etapu jižního předpolí Tyršova mostu. Vybírali ze šesti firem a rozhodli se pro nejvýhodnější nabídku, kterou  předložila společnost Eurovia CS. Ta dokončí stavbu jižního předpolí mostu za 15 517 178 korun.

„Stavební firma provede napojení komunikace na Tyršův most. Kromě toho zajistí kompletní sanaci sklepů, které jsou pod náměstíčkem Na Marku, opraví opěrnou zídku pivovarského sjezdu, provede kompletní předláždění ulic Pivovarská a Na Marku,“ uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Zároveň připomněl, že v této části vznikne nové parkoviště pro osmnáct aut.

„Původní parkoviště mělo stát v místech, kde archeologové našli základy kostela svatého Marka – proto jsme museli ve spolupráci s projektanty najít nové řešení. Vybrali jsme to, které zajistí největší počet míst k parkování,“ podotkl náměstek Zácha. Až stavební firma dokončí celé jižní předpolí, budou moci Tyršův most využívat i řidiči. Ti budou překonávat řeku Bečvu ve směru od centra Přerova k sokolovně.

Tyršův most, který nechalo město Přerov postavit za 120 milionů korun, byl slavnostně předán k užívání 8. května – prozatím ale slouží pouze chodcům.

10. 5. 2012 8:57:50 | přečteno 1377x | Mgr. Bohuslav Přidal