Kolumbárium se začne stavět už v listopadu

Přerov/ V první polovině listopadu se v Přerově začne stavět kolumbárium - stavba pro ukládání pohřebních uren. Ta vznikne rekonstrukcí bývalé obřadní síně přerovského hřbitova. „Na stavební práce jsem vyhlásili veřejnou zakázku. Jejím předmětem je kompletní obstarání všech prací, služeb a dodávek, souvisejících právě se stavebními úpravami bývalé obřadní síně.

Podle stavebního rozpočtu, který je součástí projektové dokumentace, předpokládáme, že kolumbárium vytvoříme za čtyři miliony dvě stě tisíc korun bez DPH,“ uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Zároveň připomněl, že vytvoření kolumbária je pokračováním naplňování Programu revitalizace městského hřbitova v Přerově.

„Na radě města jsme schválili pět stavebních společností, které se soutěže o veřejnou zakázku mohou zúčastnit. Stavební práce by měly být dle harmonogramu zahájeny 10. listopadu letošního roku a ukončeny v červnu příštího roku,“ upřesnil náměstek Zácha.

19. 9. 2012 13:30:50 | přečteno 1414x | Mgr. Bohuslav Přidal