Přerovský Tyršův most se představí na mezinárodním festivalu.Navíc získal nominaci na evropskou cenu

Tyršův most

Přerov/ Město Přerov bude prezentovat nový Tyršův most na šestém ročníku mezinárodního festivalu současné architektury Architecture Week Praha 2012, který se uskuteční ve dnech 1. až 28. října na Pražském hradě – v Letohrádku královny Anny (Belvedér).

„Návštěvníci uvidí exkluzivní snímky Tyršova mostu a také jeho maketu. Most, který jsme letos v květnu otevřeli, zajímá odbornou i laickou veřejnost, protože se bezesporu jedná o architektonicky zajímavou stavbu. Ta zaujme nejen svým ladným tvarem, ale také velmi originální sochařskou výzdobou,“ uvedl přerovský primátor Jiří Lajtoch.

Tématem letošního ročníku festivalu je Doprava, infrastruktura a územní rozvoj států V 4 + 2. „V souvislosti s tímto tématem budeme navíc Přerov prezentovat jako významnou křižovatku dopravních cest. Zároveň ale připomeneme, že je město opomíjeno v souvislosti se stavbou páteřní silniční sítě – a pokusíme se i takto apelovat na odpovědné instituce, aby se dopravní situací Přerova zabývaly,“ doplnil primátor.

Tyršův most, který bude jednou z perel mezinárodního festivalu, slaví úspěchy i mezi architekty. „Odborná komise pro ceny v oblasti architektury, pracující pro České komoře architektů, nominovala Tyršův most na evropskou cenu Mies van der Rohe Award 2013. Nominaci už schválilo i představenstvo komory,“ potvrdila tisková mluvčí České komory architektů Markéta Pražanová.

Tyršův most. Foto: David Paulus

26. 9. 2012 11:03:01 | přečteno 1323x | Mgr. Bohuslav Přidal