DiscGolf. Přerované mají nový sportovní park, který mohou využívat zdarma

DiscGolf

Přerov/ Přerovští milovníci sportu, adrenalinu, zábavy a přírody se mohou radovat. V areálu přírodního koupaliště Laguna totiž vznikl nový DiscGolfPark, který je čtrnáctým hracím parkem svého druhu v České republice a vůbec prvním v Olomouckém kraji. Jaké to je zahrát si DiscGolf? To „ochutnají“ první návštěvníci už v pátek 12. dubna, kdy bude hřiště poprvé otevřeno pro veřejnost.

„Zájemcům zapůjčíme speciální létající disk a jejich úkolem bude dostat ho s nejmenším počtem hodů do devíti košů. DiscGolf, který se dá označit jako „kříženec“ mezi golfem a frisbee, mohou hrát všichni. Děti i senioři,“ řekl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. První výhoz „létajícího talíře“ je naplánován na deset hodin dopoledne – a nový park si jako první vyzkouší pod dohledem vyškolených instruktorů devadesát dětí z přerovských základních škol Velká Dlážka, Za Mlýnem a Svisle. „Od dvou do čtyř hodin odpoledne si pak hru zvanou DiscGolf mohou zahrát i další zájemci a od čtyř do šesti se tu uskuteční první turnaj pro veřejnost,“ podotkl náměstek Michal Zácha. Ten zároveň připomněl, že hřiště mohou lidé využívat zdarma a najednou může DiscGolf hrát až pětačtyřicet hráčů.

„V Přerově je hřiště v ideálním terénu, naprosto vhodné pro hru rodičů s dětmi i pro starší lidi. Talíře dostanou návštěvníci k zapůjčení v blízké restauraci U Dokládalů, na místě se mohou seznámit i s pravidly hry. O den později, tedy v sobotu 13. dubna, se tu bude konat turnaj, na který se nám už přihlásili zkušení hráči. Pokud se Přerované chtějí přijít podívat na jejich hru, budou vítáni,“ doplnil Michal Grepl z firmy Hepa Group, která hřiště realizovala. Prozradil i to, že tento sport, který v České republice teprve získává své nadšence, vznikl už v sedmdesátých letech minulého století v Americe - a má stále více příznivců na celém světě. „Cílem hry je, podobně jako v golfu, strefit se do koše co nejmenším počtem úderů. Vítězem je ten, kdo dokončí celé hřiště nejmenším počtem hodů,“ řekl ve zkratce Michal Grepl.

Nový přerovský DiscGolfPark přišel město na čtvrt milionu korun. „Do jeho stavby putovaly peníze utržené z hracích automatů,“ doplnil náměstek primátora Zácha.

3. 4. 2013 14:55:30 | přečteno 3000x | Mgr. Bohuslav Přidal