Dva a půl milionu korun skončí v asfaltu

Přerov/ Řidiči, projíždějící Přerovem, se už zanedlouho dočkají „rovnějších“ povrchů asfaltových silnic. V minulých dnech totiž ve městě začali s opravou výtluků, které jsou kvůli dlouhé a náročné zimě hlubší a rozsáhlejší než v letech předchozích. V první fázi poputuje do nejnutnějších „záplat“ dva a půl milionu korun.

„S opravou poničených vozovek, ale i chodníků, jsme začali později, než v předešlých letech. Důvodem byla zima s nízkými teplotami, která letos trvala prakticky až do dubna. Pracovníci z odboru správy majetku přerovského magistrátu a z technických služeb prošli všechny místní komunikace a vytvořili seznam výtluků, které je třeba opravit. A do jejich oprav se pustili až ve druhé polovině dubna,“ uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Podle něj jsou letos silnice poničené opravdu enormně, takže se dá předpokládat, že dva a půl milionu korun všechny opravy nepokryje. Proto vedení města v současné době hledá možnosti a rezervy, které by mohly putovat do oprav zdevastovaných vozovek ve vlastnictví města. „Je ale třeba zdůraznit, že ne všechny komunikace na území města nám patří. Silnice I. třídy, vedoucí městem, jsou ve správě Ředitelství dálnic a silnic, zatímco silnice II. a III. třídy spadají pod Olomoucký kraj a jejich  údržbu zajišťuje Správa silnic Olomouckého kraje,“ doplnil Zdeněk Holas z odboru majetku. Proto písemná urgence putovala i na tyto úřady.

„Ze svého postu chci apelovat na vedoucí pracovníky těchto organizací, aby zajistili i opravy silnic v našich místních částech – konkrétně v Kozlovicích a v Dluhonicích, které jsou opravdu v katastrofálním stavu,“ zdůraznil náměstek Michal Zácha.

24. 4. 2013 11:36:18 | přečteno 1275x | Mgr. Bohuslav Přidal