Do hor na naftu, dolů na vlastní pohon.Cyklobus Bečva se už chystá na sezónu

Přerov/ Cyklobus Bečva, který si vloni získal sympatie cyklistů, nabídne letos ještě širší služby - od června do konce srpna bude jezdit o sobotách a nedělích. Milovníci cykloturistiky mohou vyjet do hor v autobuse, zatímco jejich kolo se poveze v přívěsném vozíku. A dolů - po stezce podél řeky Bečvy - už pojedou v sedle kola.

Cyklobus s přívěsným vozíkem zamíří z Přerova přes Lipník nad Bečvou a Hranice až do beskydského centra Bumbálka. Podle přerovského cyklokoordinátora Jiřího Janalíka je ale možné zvolit i opačný „scénář“ – vyjet si na Bumbálku na kole a dolů se svézt autobusem, který jede zpět směrem na Přerov méně vytížený. Lidé, kteří chtějí mít jistotu, že budou mít v naplánovaný den v cyklobuse místo, by si měli zajistit rezervaci. „Počet míst je omezený – a soudě podle loňské sezóny se dá předpokládat, že zájem bude velký. Letos ale nabízíme větší a bezpečnější cyklovlek, který pojme až třicet kol,“ říká Jiří Janalík. Rezervaci si mohou lidé zajistit na stránkách společnosti Arriva, nebo v městských informačních centrech v Přerově, Lipníku nad Bečvou a Hranicích.

První cyklobus vyjede do terénu v neděli 1. června, poslední ukončí sezónu v neděli 31. srpna. „Z Přerova bude spoj odjíždět vždy o půl osmé ráno, zpět z Bumbálky vyjede ve čtyři hodiny odpoledne. Zájemci mohou nastoupit i po trase – tedy v Lipníku, Hranicích, Valašském Meziříčí, Rožnově nebo na Horní Bečvě,“ doplnila Jolana Plšková z Městského informačního centra Přerov.

Cyklobus Bečva brázdil stokilometrovou trasu z Hané až do Beskyd už vloni v průběhu prázdnin vždy v sobotu. Letošní sezóna bude kvůli zájmu lidí o měsíc delší a navíc se rozšiřuje na oba víkendové dny.

30. 4. 2014 9:28:39 | přečteno 1071x | Mgr. Bohuslav Přidal