Rákosníčkovo hřiště začnou stavět v létě

Přerov/ Na několik týdnů se protáhlo rozhodnutí, kde bude v Přerově stát Rákosníčkovo hřiště, které si Přerované vysloužili svým únorovým hlasováním na internetu. Zástupci obchodního řetězce si nakonec pro svůj záměr vybrali prostranství v Kozlovské ulici. Tam by se už letos v červenci mělo začít se samotnou stavbou.

„Nabídli jsme realizátorům více lokalit – konkrétně Sokolskou ulici, Kozlovskou, mohli se rozhodnout postavit hřiště i v místních částech v Předmostí či v Újezdci,“ konstatoval náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Volba nakonec padla na ulici Kozlovská - nový dětský areál vznikne za objektem, v němž sídlí Televize Přerov. „V současné době ještě musíme zajistit stavební povolení a začátkem prázdnin by se už mohlo začít hřiště rýsovat,“ doplnil náměstek Zácha.

Rákosníčkovo hřiště v hodnotě milion a půl daruje městu společnost Lidl. Sportoviště bude mít rozměry 14 krát 7 metrů, skládá se z osmi herních prvků a jeho součástí bude i mobiliář v podobě laviček. Hřiště je navrženo švédskou firmou a jeho tvůrci mysleli nejen na aktivní pohyb malých uživatelů, ale i na správný rozvoj jejich motoriky.

12. 5. 2014 15:57:15 | přečteno 1274x | Mgr. Bohuslav Přidal