Rákosníčkovo hřiště „pokřtí“ i Michal Nesvadba

Rákosničkovo hřiště

Přerov/ Pohádková postavička Rákosníčka už bdí nad stavbou nového přerovského hřiště. To se začalo stavět dnes a děti si ho budou moci poprvé vyzkoušet poslední prázdninový den. Hřiště vzniká díky iniciativě Přerovanů – na sklonku letošní zimy se jim totiž podařilo hlasováním na internetu „proklikat“ až k dětskému ráji, který městu věnuje společnost Lidl.

Pracovní stroje se v pondělí 11. srpna „zakously“ do travnaté plochy v Kozlovské ulici, která se za tři týdny stane vyhledávaným eldorádem. „Sportoviště v hodnotě milion a půl vzniká kousek od mateřské i základní školy. Bude mít rozměry čtrnáct krát sedm metrů, připraveno je už osm herních prvků, součástí hřiště se stane i mobiliář. Hřiště bude zhotoveno z borovice ze severního Švédska, některé části budou z dubu,“ informoval náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Děti dostanou nejen nové hřiště, ale připraven je pro ně i bohatý program, který bude v neděli 31. srpna slavnostní zahájení provázet – a to od devíti hodin ráno až do šesti odpoledne.

„V deset hodin začne představení Michala Nesvadby, kterého děti znají z Kouzelné školky. Každou hodinu tu bude divadelní vystoupení a malí návštěvníci se mohou těšit také na hry a soutěže,“ uvedl jeden z organizátorů Ondřej Šulc. První návštěvníci se mohou těšit také na focení s Rákosníčkem, součástí programu bude i malování na obličej a na trička.

Foto: Stavba Rákosníčkova hřiště začala v Přerově v pondělí 11. srpna.

11. 8. 2014 14:41:35 | přečteno 1138x | Mgr. Bohuslav Přidal