Cyklověž u nádraží přivítala zákazníka s pořadovým číslem 10 000

cyklo

Desetitisící kolo vyvezl nahoru automatický samoobslužný systém, který je součástí přerovské cyklověže. Majitel kola – Jakub Hřib – se tak stal jubilejním zákazníkem parkovacího domu pro kola, který před vlakovým nádražím stojí od prosince loňského roku.

„Dojíždím do Přerova za novou prací od Uherského Hradiště a věž pro kola využívám pravidelně měsíc. Se službou jsem spokojený,“ řekl zákazník. Nečekal, že se v úterý 6. září krátce po třetí hodině odpoledne stane „jubilantem cyklověže“ a získá od náměstka přerovského primátora Petra Měřínského pozornost – poukaz na servis kola v hodnotě tisíc pět set korun od firmy MiKo a darovací poukaz na cyklodoplňky za pět set korun od společnosti Systematica.
„Přerovská cyklověž je v provozu už devátý měsíc a po počátečních rozpacích, kdy si lidé na nový systém zvykali, se počet uživatelů neustále zvyšuje, což mě těší,“ konstatoval náměstek primátora Petr Měřínský (ANO). Objekt se skleněnými stěnami je vysoký zhruba 11 metrů, do svých útrob pojme 118 jízdních kol a jeho pořízení přišlo na 10 milionů korun. Za celodenní parkování zaplatí návštěvníci 5 korun a majitelé In-karet mohou kola „ustájit“ zdarma.

8. 9. 2016 13:39:57 | přečteno 342x | Bc. Lenka Chalupová