Město Přerov chce podpořit mistrovství světa

Přerov/ Mistrovství světa v ledním hokeji žen do osmnácti let bude mít zřejmě podporu města Přerova. Radní navrhují zastupitelům, aby na světovou akci, která se bude ve dnech 27. prosince až 7. ledna konat v Přerově a ve Zlíně, schválili dotaci.

„Konkrétně bychom chtěli přispět na mistrovství částkou osmdesát tisíc korun, protože jsme si vědomi, že půjde o významnou akci. Na přerovský zimní stadión budou mít diváci v určené dny vstup zdarma, takže se mohou podívat, jak hrají světové hokejistky,“ konstatoval přerovský primátor Jiří Lajtoch.

O podporu města požádal přerovský HC Zubr, jehož činovníkům záleží na tom, aby se tento sportovní svátek uskutečnil na nejvyšší úrovni a vzpomínali na něj jak diváci, tak i účastníci z Evropy i ze zámoří.

„Jsme si vědomi, že mistrovství světa je prestižní záležitostí a v ledním hokeji se jedná o nejvýznamnější podnik v celé historii přerovského hokeje. Komise Českého svazu ledního hokeje a IIHF si už prošly zimní stadion i jeho zázemí a konstatovaly dobrou připravenost a kvalitu rekonstruovaného sportoviště,“ konstatoval manažer HC Zubr Lubomír Svoboda.

Dotaci už ve středu 9. listopadu odsouhlasili radní, hlasovat o ní budou v pondělí 12. prosince ještě zastupitelé.

10.11.2011 9:57:38 | přečteno 2371x | Mgr. Bohuslav Přidal

Navigace

Tiskové centrum

Technické služby města Přerova Kulturní a informační služby města Přerova Teplo Přerov a.s. Městská policie Přerov Sportoviště Přerov s.r.o. Sociální služby města Přerova, p. o. Městská knihovna v Přerově