Opěrná zeď by měla zabránit vylití Bečvy

Přerov/ Nové protipovodňové opatření připravuje vedení města Přerova. Díky opěrné zdi, která bude stát na nábřeží Edvarda Beneše, by mělo být uchráněno od záplav centrum města.

„Už jsme vyčlenili peníze na projektovou dokumentaci. Jsme si vědomi, že v případě povodní je provizorní ochranná hráz, která tu byla třeba i vloni vytvořená pomocí vaků s pískem, nedostatečná. Proto preferujeme stavbu bytelné zdi, přes níž by se voda nedostala,“ uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Zároveň zdůraznil, že opěrná zeď by měla být zdařilá také po architektonické stránce.

Radní města Přerova v úterý 4. října tento záměr podpořili. „Pravdou je, že v této části města hrozí Bečva vylitím dříve, než třeba pod nemocnicí. Je to kritická oblast, proto se na ni zaměřujeme,“ podotkl primátor města Jiří Lajtoch.

6.10.2011 6:56:59 | přečteno 2391x | Mgr. Bohuslav Přidal

Navigace

Tiskové centrum

Technické služby města Přerova Kulturní a informační služby města Přerova Teplo Přerov a.s. Městská policie Přerov Sportoviště Přerov s.r.o. Sociální služby města Přerova, p. o. Městská knihovna v Přerově