Přerov opět podpoří víkendový provoz lékáren

Přerov/ Devět přerovských lékáren dostane od města Přerova padesáti tisícovou dotaci na zajištění provozu lékáren o nedělích a svátcích. Přerov tímto způsobem podporuje provoz lékáren už od roku 2005, kdy rozhodnutím Krajského úřadu Olomouckého kraje byly ve městě ukončeny pohotovostní lékárenské služby.

„Jedná se jen o symbolický příspěvek, který zdaleka nepokryje provozní náklady lékáren. Pro občany Přerova je ale důležité, aby měli lékárnu k dispozici po celý týden. Proto jsme i letos schválili tento příspěvek,“ vysvětlil přerovský primátor Jiří Lajtoch.

Pokud by město lékárníkům na pohotovostní režim nepřispělo, provozovny v Přerově by zůstaly v neděli a o svátcích uzavřené.

„Přerované by si museli zajistit léky jinak - třeba cestovat do lékáren, které jsou v olomouckých marketech. Samozřejmě ne každý má auto, nebo je v nemoci schopný přepravit se do vzdálenějšího města,“ podotkl náměstek přerovského primátora Dušan Hluzín.

Rozpis jednotlivých pohotovostních služeb je pro občany města dostatečně zveřejňován „A to na internetových stránkách města, v místním tisku a také v kabelové televizi,“ dodal primátor Jiří Lajtoch.

Dotaci budou ještě v pondělí 31. října schvalovat přerovští zastupitelé.

26.10.2011 10:21:11 | přečteno 2838x | Mgr. Bohuslav Přidal

Navigace

Tiskové centrum

Technické služby města Přerova Kulturní a informační služby města Přerova Teplo Přerov a.s. Městská policie Přerov Sportoviště Přerov s.r.o. Sociální služby města Přerova, p. o. Městská knihovna v Přerově