Domovní správa prodává devět bytů

Přerov/ Domovní správa města Přerova nabízí v současné době k prodeji devět bytů - a to formou obálkové metody. Až do 5. října mohou zájemci o vybraný byt zaslat na adresu Domovní správy svou finanční nabídku. Ta musí být vložená do zalepené obálky a výrazně označená slovy: „DSMP - výběrové řízení - neotvírat“.

„Jedná se o byty cihlové i panelové, které jsou situované v různých lokalitách Přerova. Nejmenší jednotkou je garsoniéra ve Šrobárově ulici, největší je byt na náměstí Svobody,“ uvedla Jana Blaťáková z Domovní správy města Přerova. Zájemci by si nejdříve měli ověřit, jaká je minimální cena bytu, pak by měli navrhnout pokud možno jakoukoliv vyšší částku. Účelem výběrového řízení takzvanou obálkovou metodou je vybrat nabídku s nejvyšší cenou.

„Tímto se otevírá šance všem Přerovanům, kteří si chtějí koupit byt. Dříve jsme pořádali veřejné aukce na prodej bytů - a jsem si vědom toho, že tento způsob prodeje byl pro řadu lidí nepříjemný. Teď stačí jen poslat v obálce svůj finanční návrh a vyčkávat,“ zdůraznil přerovský radní Václav Zatloukal.

Zájemci o koupi bytu se rovněž na webových stránkách Domovní správy města Přerova dozví i termíny prohlídek konkrétních jednotek a další podrobnosti.

Doplňující informace:

Domovní správa města Přerova letos prodala šest bytů. Nabídka na prodej devíti bytů je proto (objemově) největší letošní nabídkou.

Byty se prodávají v ulicích: Šrobárova, Na Odpoledni, Jižní čtvrť, Mervartova, Velká Dlážka, náměstí Svobody.

Postup: Přihlášky otevírá a hodnotí minimálně tříčlenná komise, ustavená ředitelem Domovní správy města Přerova. Výsledky, popřípadě pořadí nabídek, projedná Rada města. Ta doporučí Zastupitelstvu města vítězného zájemce nebo předloží pořadí nabídek.

22.9.2011 7:39:33 | přečteno 6456x | Mgr. Bohuslav Přidal

Navigace