ZŠ Želatovská dostane novou fasádu

Přerov/ Základní škola Želatovská dostane k letošnímu 55. výročí zahájení činnosti pěkný dárek. Přerovští radní tento týden schválili, že do konce roku dojde k zateplení fasády školy, půdního prostoru nad hlavní budovou a „nový kabát“ dostane i družina, jídelna a tělocvična.

Hodnotící komise vybírala dodavatele ze sedmi nabídek. Ekonomicky nejvýhodnější nabídku předložila společnost z Přerova s cenou 8 988 225 korun (včetně DPH).

„Je to opravdu sympatický dárek k našemu výročí. Zateplení školy je pro nás důležité energetické opatření. Okna ve škole už máme vyměněna, takže chystané stavební práce v žádném případě nenaruší chod školy,“ podotkl ředitel školy Přemysl Dvorský.

Náměstek přerovského primátora Dušan Hluzín zdůraznil, že město hodlá v zateplování škol pokračovat i v příštích letech.

„Chtěli jsme v letošním roce zateplit ještě další dvě školy. Bohužel stát pozastavil příspěvky ze Státního fondu životního prostředí, které byly určeny právě na zateplování školských zařízení. Přesto jsme v rozpočtu města našli a vyčlenili peníze na školu v Želatovské ulici,“ řekl náměstek Dušan Hluzín

Z devíti přerovských základních škol zbývají zateplit ještě čtyři - ZŠ Boženy Němcové, ZŠ Za Mlýnem, ZŠ Svisle a ZŠ U Tenisu. Ty by měly dostat novou fasádu v následujících letech.

14.9.2011 11:46:30 | přečteno 3763x | Mgr. Bohuslav Přidal

Navigace

Tiskové zprávy, archiv 2009 - 2019

Technické služby města Přerova Kulturní a informační služby města Přerova Teplo Přerov a.s. Městská policie Přerov Sportoviště Přerov s.r.o. Sociální služby města Přerova, p. o. Městská knihovna v Přerově