Poničená budova v Kramářově ulici prochází statickým zajištěním

Přerov/ Dům v Kramářově ulici v Přerově, který v pondělí 2. července poničila vážná nehoda kamionu, prochází statickým zajištěním.

„V sobotu 14. července v ranních hodinách začala odborná stavební firma dům zabezpečovat. Došlo pouze k drobné změně použité technologie, kterou ale odsouhlasil statik Josef Navrátil. Změna spočívala v tom, že dělníci postavili pomocnou ocelovou konstrukci, do té vložili železný nosník profilu I, který je nyní zabudovaný do stěny budovy. Nemůže už dojít ke zřícení objektu,“ vysvětlil náměstek přerovského primátora Michal Zácha, který stavbu v sobotu kontroloval. „Na místo byli přizváni i městští strážníci, které majitel poničeného domu požádal o součinnost – pro případ komplikací. Ty ale naštěstí nenastaly,“ podotkl náměstek.

V průběhu pondělí 16. července by měla být odklizena suť z domu, který po nehodě přišel o velkou část čelní strany. Následně budou moci chodník před domem užívat i pěší, kteří se až dosud do blízkosti nemovitosti nedostali. Oddechnou si také řidiči, kteří v této části Přerova narazili na dopravní omezení.

„Další krok pak bude na straně majitele domu, který si musí požádat o stavební povolení a postupně poničenému domu navrátit jeho původní tvář,“ uvedl závěrem náměstek Michal Zácha.

Foto: Dům přišel po nehodě o čelní stranu. Nyní objekt prochází statickým zajištěním.

16.7.2012 12:45:16 | přečteno 1882x | Ing. Jana Pivodová

Navigace