Třídící linka projde rekonstrukcí

Přerov/ Tři a půl milionu korun bude město Přerov stát rekonstrukce třídící linky separovaného odpadu. Radní tento týden schválili zadání veřejné zakázky na stavební práce a souhlasili s oslovením pěti firem, které by ze zastaralé třídící linky mohly udělat zařízení s moderními parametry.

„Stávající třídící linka, kterou užívají Technické služby města Přerova, je na konci životnosti. Udržení provozuschopnosti si vyžaduje velké prostoje, odstávky a neúměrné finanční prostředky, vynakládané na odstraňování závad,“ uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Navíc upřesnil, že po rekonstrukci se navýší počet shozových míst z původních desíti na dvanáct – na lince tak bude odpad třídit až dvanáct zaměstnanců.

„Oprava bude časově náročnější a vyžádá si šestnáctidenní výluku stávající linky. Samotná rekonstrukce řeší demontáž a montáž veškeré technologie pásových dopravníků, rekonstrukci kabiny pracoviště ručního třídění, kompletně se provede také silnoproudá elektroinstalace a vzduchotechnika s příhřevem přiváděného vzduchu,“ upřesnil náměstek Zácha.

3.10.2012 13:08:38 | přečteno 2007x | Mgr. Bohuslav Přidal

Navigace