Na „Horňák“ se dostanou řidiči jen ze Žerotínova náměstí

Přerov/ Motoristé, kteří budou směřovat na Horní náměstí v Přerově, narazí od pondělí 27. srpna na uzavírku silnice v Pivovarské ulici, která až dosud pro ně byla jedinou spojnicí s tímto náměstím.

„Až do konce září se na Horní náměstí dostanou jen ze Žerotínova náměstí. Prováděcí firma odstraní betonové překážky, které až doteď zamezovaly řidičům vjezdu do této historické části. Jinudy by se totiž na toto náměstí nedostali,“ uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Zároveň připomněl, že by s tímto omezením měli počítat zejména účastníci svateb a obřadů vítání občánků, kteří se potřebují dostat na matriku.

„Chápeme, že je to pro občany omezení, ale potřebujeme definitivně dokončit stavbu jižního předpolí Tyršova mostu. Zároveň apeluji na občany, aby byli opatrní, neboť směrem od Žerotínova náměstí k Hornímu náměstí se tím pádem zvýší provoz  - a to v místech, které byly až dosud klidné,“ podotkl závěrem náměstek Zácha.

Pivovarská ulice (na snímku) bude od pondělí 27. srpna až do konce září uzavřena. Motoristé se dostanou na Horní náměstí jen po jediné komunikaci - ze Žerotínova náměstí.

23.8.2012 12:56:32 | přečteno 2034x | Mgr. Bohuslav Přidal

Navigace

Tiskové centrum

Technické služby města Přerova Kulturní a informační služby města Přerova Teplo Přerov a.s. Městská policie Přerov Sportoviště Přerov s.r.o. Sociální služby města Přerova, p. o. Městská knihovna v Přerově