Radní z Přerova chtějí poslat 100 tisíc korun lidem z Frenštátu pod Radhoštěm

Přerov/ Sto tisíc korun z kasy města Přerova by mělo putovat na pomoc lidem z Frenštátu pod Radhoštěm, kteří v neděli 17. února přišli za dramatických okolností o svůj domov. O daru rozhodli tento týden přerovští radní. Pokud návrh podpoří i zastupitelé, poputují peníze obětem neštěstí, které se stalo v domě číslo 39 v ulici 6. května.

„V posledních dnech zažívá město Frenštát pod Radhoštěm velmi bolestné období. Tragédie, která postihla obyvatele panelového domu v centru města, se dá těžko popsat slovy. Požár domu způsobený výbuchem si vyžádal šest lidských životů a jedenáct zraněných. Budu rád, když pomůžeme lidem, kteří přišli o své blízké, o byty i o vzpomínky. Peníze do veřejné sbírky jsem sám za sebe poslal bezprostředně po tragédii,“ řekl předkladatel návrhu – přerovský primátor Jiří Lajtoch. Zastupitelé budou o peněžním daru jednat v pondělí 15. dubna.

6.3.2013 16:31:30 | přečteno 2069x | Mgr. Bohuslav Přidal

Navigace