TZ - červen 2014

V Kozlovicích začnou práce na nové kanalizaci

Přerov/ Během letních měsíců začnou stavební práce na nové kanalizaci v Kozlovicích, Přerově a Dluhonicích.  „Jedná se o jednu z nejvýznamnějších akcí společnosti Vodovody a kanalizace a.s. za poslední roky, která městu přinese moderní technologii a bude velkým přínosem pro místní obyvatele, zejména Kozlovic. Stavební práce by se měly rozběhnout o prázdninách,“ uvedl Michal Chromec, předseda představenstva Vodovody a kanalizace Přerov. Celkový objem prací včetně autorského a technického dozoru činí cca 380 mil. korun. „Z původního rozpočtu 586 milionů korun se VaKu podařilo vysoutěžit cenu podstatně nižší,“ zmínil Michal Chromec.

18.6.2014 18:13:10 | přečteno 1875x | Mgr. Bohuslav Přidal | Celý článek

Kamiony už Kozlovicemi neprojedou

Přerov/ Hluk, prach, rozbitá silnice, do asfaltu vyjeté hluboké koleje, zničené chodníky, praskající fasády domů. Takové problémy přinášely občanům Kozlovic časté průjezdy kamionů. Sepsali petici, bombardovali svými stížnostmi politiky i úředníky. Dnes má přerovská radnice pro obyvatele Kozlovic dobrou zprávu – auta nad 12 tun jejich místní částí neprojedou.

9.6.2014 18:07:33 | přečteno 1387x | Mgr. Bohuslav Přidal | Celý článek

Do fasád přerovských škol putovalo 123 milionů korun

ZŠ U Tenisu

Přerov/ Šest z celkem osmi přerovských základních škol je zateplených. Budovy dostaly nové fasády, mají plastová okna a některé i novou střechu. Celkově šlo do těchto energetických úspor školských zařízení 123 milionů korun. Slavnostním přestřižením pásky byly ve středu 4. června předány k užívání dvě aktuálně „nejčerstvěji“ zateplené základní školy – U Tenisu, která se skví v šedo-žluté barvě a Svisle, která dostala oranžovo-žlutý kabát.  Provedené stavební úpravy přišly celkem na 36 milionu korun, část nákladů pokryly dotace – ze Státního fondu životního prostředí putovalo do obou škol celkem 800 tisíc korun, evropský Fond soudržnost přispěl částkou 13 a půl milionu.

4.6.2014 12:56:18 | přečteno 1417x | MMPr | Celý článek

2.6.2014 8:19:29 | přečteno 1417x | Mgr. Bohuslav Přidal

Navigace

Tiskové zprávy, archiv 2009 - 2019