Úspěšné přerovské děti mají trofej - sošku Scholar 2015

Scholar ZŠ Velká Dlážka

Čtyřiadvacet přerovských dětí má od dnešního dne v rukou sošku Scholar 2015. Dostaly ji jako poděkování za školní či sportovní úspěchy, nebo za jejich přístup k životu. Cenu předávali zástupci města Přerova už podvanácté.
„Neoceňovali jsme jen děti, které jsou příkladné a svědomité ve školní výuce, dosahují výborných úspěchů ve sportu nebo v hudebním oboru – ale ocenili jsme i žáky pro jejich čestnost, poctivost, smysl pro fair-play. Vážíme si jejich kamarádských povah, nebo toho, že umějí pomáhat druhým,“ konstatoval náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil.

A právě za tento postoj byla oceněna například třeťačka Karolína Šidlochová, která pedagogy zaujala tím, že vytrvale a nezištně pomáhá své spolužačce, která má školní i výukové problémy – a s její pomocí teď dívka lépe komunikuje a spolupracuje. „Všechny příběhy úspěšných dětí z osmi přerovských základních škol ale byly zajímavé - a každý školák si vyslechl, za co si ho učitelé i spolužáci váží,“ podotkl náměstek primátora Tomáš Navrátil, který poblahopřál nejen holkám a klukům, ale i jejich rodičům, neboť – jak sám řekl – životní směr dětí je z velké části i jejich cestou.
„Šikovné přerovské děti oceňujeme už dvanáct let, ale letos jsme měli jednu změnu. V dřívějších ročnících byli za každou školu nominováni tři žáci – a většinou to byli školáci z vyšších ročníků.  Letos jsme zavedli tři kategorie: 1. až 3. ročník, 4. až 6. ročník a 7. až 9. ročník. Dostalo se tak pocty i mladším žákům, “ doplnila vedoucí odboru školství Romana Pospíšilová.

Děti si odnesly nejen sošku, ale i poukázku v hodnotě tisíc korun do sportovního obchodu a průkazku na roční bezplatný vstup na bazén a zimní stadion.

A kdo si dá dnes na poličku sošku s nápisem Scholar 2015?

Radek Ondič, Dominik Girga, Šarlota Pokutová (ZŠ Boženy Němcové)

Matěj Kolařík, Tomáš Netopil, Lucie Václavíčková (ZŠ Komenského – Předmostí)

Matěj Hlaváč, Adéla Švarcová, Lukáš Fogelton (ZŠ Svisle)

Ella Grigárková, Kryštof Sochůrek, Tereza Dobiášová (ZŠ Trávník)

Karolína Šidlochová, Kateřina Galnorová, Jan Zbořil (ZŠ U tenisu)

Ganwara Pavelková, Adéla Přikrylová, Adam Hos (ZŠ Velká Dlážka)

Miroslava Švorčíková, Oliver Punge, Veronika Lavrinčíková (ZŠ Za mlýnem)

Jan Hanák, Dominik Foltas, Nikola Jančová (ZŠ Želatovská)

Foto: Na snímku oceněné děti ze Základní školy Velká Dlážka. Zleva: Adam Hos, Ganwara Pavelková, Adéla Přikrylová.

5.6.2015 13:12:33 | přečteno 2441x | Bc. Lenka Chalupová

Navigace