TZ - červenec 2015

Vodovodních řadů postavených před rokem 1950 je v Přerově jen jedno procento. Jsou pod kontrolou

VaK Přerov

Vodárenská síť v Přerově je v dobré kondici. Primátora města Vladimíra Puchalského o tom to ujistil ředitel Vodovodů a kanalizací Miroslav Dundálek. „Zajímal jsem se o stav vody v souvislosti s nedávnou dejvickou kauzou. Byl jsem obeznámen s tím, že statistiky poruch jsou v oblasti Přerova poměrně příznivé – stejně jako stáří vodovodní sítě,“ řekl primátor

22.7.2015 15:48:22 | přečteno 1116x | Bc. Lenka Chalupová | Celý článek

Bioodpad netřídí v Přerově jen lidé z rodinných domů, ale nově i ze sídlišť

bioodpad

Třídit bioodpad mohou od tohoto týdne také Přerované, žijící v městské sídlištní zástavbě. Právě tam pracovníci Technických služeb města Přerova rozvezli šest stovek hnědých nádob, určených k ukládání biologicky rozložitelného komunálního odpadu. Třídění bioodpadu začalo v Přerově letos v březnu a týkalo se pouze majitelů rodinných domů ve městě a v místních částech, kteří získali od města hnědou nádobu zdarma.

16.7.2015 11:33:52 | přečteno 1335x | Bc. Lenka Chalupová | Celý článek

Projekt zahýbe s životy dlouhodobě nezaměstnaných. Práce v Přerově bude až pro tři stovky z nich

Jiří Kohout

Dlouhodobě nezaměstnaní dostanou v Přerově práci. Až tři stovky lidí, kteří se nacházejí v nejspodnějších patrech nezaměstnanosti a jsou celé roky závislí na penězích státu, teď dostanou práci, kterou zvládnou bez vzdělání i bez kvalifikace. Manažer prevence kriminality Jiří Kohout, který projekt nastartoval, připouští, že se toto opatření dotkne z velké části i přerovských Romů, z nichž je bez zaměstnání více než devadesát procent.

„Pokud se ukáže, že jediný motiv pro dlouhodobou nezaměstnanost jsou sociální dávky - a poctivě pracovat nechtějí, budou sankčně vyřazeni z evidence pracovního úřadu a budou žít jen z minima. Naopak ti, kteří se osvědčí, budou mít možnost profesního růstu. Není ale možné dále přihlížet tomu, že určití lidé žijí třeba dvacet let z dávek, aniž by se snažili hledat práci,“ konstatuje Jiří Kohout.

Pro okres Přerov, který má se svými 8 procenty nejvyšší nezaměstnanost v Olomouckém kraji, jde o přelomový plán.

9.7.2015 12:47:43 | přečteno 2875x | Bc. Lenka Chalupová | Celý článek

1.7.2015 9:52:02 | přečteno 2875x | webmaster

Navigace

Tiskové zprávy, archiv 2009 - 2019