Dvanáct dětských hřišť zůstane jen ve vzpomínkách. A na Laguně děti potěší loď z akátového dřeva

hřiště1

Do konce ledna zmizí z přerovských sídlišť, vnitrobloků a dvorů hned dvanáct dětských hřišť, která jsou v havarijním stavu. Mají zkorodované herní prvky - nebo posezení, které je spíše příslibem zabodnutí třísky, nežli zábavy. Některé z rušených hřišť pamatují ještě dnešní čtyřicátníky jako děti.

„Konkrétně zrušíme herní prvky před domy v ulicích Otakara Jaroše 2, Optiky 2, Želatovská 17 a 7, Kozlovská 7, Bří Hovůrkových 1, Dvořákova 5, Purkyňova 1, Bohumila Němce 6 a 1, Kabelíkova a Trávník 23. Zmizí i oplocení kolem sportovních hřišť v ulici Kozlovská 15,“ zmínila Michaela Kašíková z odboru majetku přerovského magistrátu. Nevyužívaná a zdevastovaná hřiště „obsadí“ ještě v zimě dělníci, kteří odstraní herní prvky, navezou novou zeminu, srovnají terén a do konce dubna zajistí osev pozemku trávou. „Na místě pak vzniknou plochy relaxační zeleně. Podle možností tu bude provedena výsadba stromů a dřevin,“ doplnil náměstek přerovského primátora Petr Měřínský (ANO).

Zmíněná dětská hřiště ale nejsou jediná, která zůstanou už jen ve vzpomínkách pamětníků. Počítá se totiž s tím, že do konce letošního roku zaniknou ještě další místa ke hraní, která jsou ve špatném technickém stavu. „Naopak budeme investovat do hřišť, která zůstanou – ty hodláme zmodernizovat a zatraktivnit.  Plánujeme přikoupit nové herní prvky za půl milionu, dalších téměř čtyři sta tisíc korun posíláme do oprav. Před domem v ulici Želatovská 35 vybudujeme pro děti i nové pískoviště,“ řekl náměstek Měřínský.

Těšit se na následující sezónu mohou i malí návštěvníci Laguny. Právě tam totiž „vyroste“ nová herní sestava z akátového dřeva ve tvaru lodi. „Jsem přesvědčena, že se bude dětem líbit,“ podotkla Michaela Kašíková.

Foto: Z přerovských ulici brzy zmizí letité houpačky, prolézačky i kolotoče... Nové herní prvky za půl milionu korun naopak přibydou v těchto lokalitách: vnitroblok Kosmákova - U Tenisu, Želatovská 7, Vodičkova 2, Želatovská 4, Bohumila Němce 1 a Dvořákova ulice.

14.1.2016 8:50:21 | přečteno 928x | Bc. Lenka Chalupová

Navigace