Studenti se pustili do řešení dopravních problémů. S výsledky své práce seznámí v pátek Přerovany

seminář

Na osmadvacátý středoevropský mezinárodní dopravní seminář se tento týden sjela do Přerova padesátka studentů a jejich vedoucí z Prahy, Vídně, Budapešti a Orlova. Seminář se koná v rámci vzdělávacího programu „Město s dobrou adresou“ a pořádá ho Přerov ve spolupráci s Fakultou dopravní Českého vysokého učení technického.

„Studenti se v průběhu týdne soustředí na řešení šesti dopravních úkolů. V pátek 9. června od 15 hodin pak ve velkém sále Městského domu budou Přerovanům prezentovat výsledky své práce. Budeme rádi, když si lidé přijdou vyslechnout jejich názory,“ řekl jeden ze spolupořadatelů – radní Jan Horký.

A jakými tématy se účastníci semináře zabývají? Pustili se do řešení optimalizace křižovatek ulic Kozlovská-Bayerova a Kozlovská-Šrobárova, a to s ohledem na vysoký pohyb chodců a cyklistů. Zabývali se návrhem nového vedení linek MHD s cílem podpořit rychlé spojení Předmostí a nádraží. Dalším úkolem bylo alternativní uspořádání ulice Čechova se zaměřením pro větší prostor pro chodce. Řešit měli i organizaci dopravy během výstavby velkých dopravních staveb v Přerově. Specializovali se i na plochy před evangelickým kostelem - přemýšleli, jak tam zlepšit parkování i kvalitu veřejného prostoru. A za úkol dostali i nové uspořádání prostoru přednádraží s důrazem na zlepšení přístupu cyklistů k cyklověži.

Podle radního Horkého ale nejde jen o teoretické výstupy. Říká: „Ze zkušeností z jiných měst vím, že úlohy bývají zpracovány na takové úrovni, že jsou mnohé z nich následně realizovány.“ Připomněl i to, že je Přerov prvním městem na Moravě, které tento dopravní seminář hostí.

7.6.2017 11:52:50 | přečteno 660x | Bc. Lenka Chalupová

Navigace