Za částku přesahující milion se opraví chodníky i schodiště na Kopaninách

Kopaniny

Chodníky před zdravotním střediskem na Kopaninách jsou ve špatném stavu, stejně jako schodiště, které ze dvou stran k objektu vede. Radní Přerova rozhodli celou část opravit - do lokality poputuje investice ve výši 1 milion 300 tisíc korun. V částce je i nová zeleň a městský mobiliář.

Stávající chodník, který je široký bezmála čtyři metry, bude nově položen – a to z betonové dlažby. V ploše bude instalována i nová lavička, koš a tři stojany na kola. „Rekonstrukci budou podléhat obě schodiště ze severní i jižní části střediska a k oběma bude přiléhat bezbariérový chodník. Severní schodiště čítá 6 schodišťových stupňů, jižní schodiště 5 stupňů - a obě budou mít ocelová zábradlí,“ uvedl náměstek přerovského primátora Petr Měřínský (ANO).

Radní už schválili zadávací podmínky i oslovení vytipovaných stavebních firem, které by se mohly ještě letos pustit do opravy zanedbané části Přerova.

Foto: Na snímku současný stav chodníků před střediskem na Kopaninách.

22.2.2017 10:56:21 | přečteno 686x | Bc. Lenka Chalupová

Navigace