Výměna kanalizace uzavře vozovku před panelovými domy

výměna kanalizace

Na úplnou uzavírku jednosměrné místní komunikace narazí řidiči v Želatovské ulici – a to od 9. července do 26. srpna. V místě budou pracovníci stavební firmy provádět pro Vodovody a kanalizace Přerov výměnu kanalizačního potrubí.

„Dopravní omezení se dotkne především obyvatel domů, před nimiž budeme pracovat. Uzavřena bude vozovka od křižovatky s ulicí Kabelíkova – až po dům s adresou Želatovská 21,“ řekl ředitel společnosti VaK Přerov Miroslav Dundálek. Zdůraznil, že v místě budou otevřené výkopy a těžká technika – proto by lidé měli být v této části města obezřetní. Vodovody a kanalizace tu budou vyměňovat stávající betonové kanalizační potrubí za nové z polypropylénu, a to v celkové délce 367 metrů. Potrubí povede ve stávající trase a součástí prací bude i výměna revizních šachet a přepojení přípojek z nemovitostí a uličních vpustí. V rámci stavby dojde před bytovými domy také k demontáži sedmi lamp veřejného osvětlení, které nahradí nová světla.
            Výměna kanalizačního potrubí vyjde Vodovody a kanalizace Přerov na 3 miliony korun.

Foto: Výměna potrubí v této části Přerova potrvá sedm týdnů – prakticky celé letní prázdniny.

lenka.chalupova@prerov.eu

19.6.2018 14:18:40 | přečteno 1059x | Bc. Lenka Chalupová