Aktualita: Listy, šípky, dýně i šišky pokryjí celé náměstí. Přerov se už připravuje na Land Art

Přírodní koberec - LAND ART

V pestrobarevný koberec z přírodních materiálů se promění ve středu 24. října přerovské Masarykovo náměstí. Obrazec tu vnikne díky pestrosti a barevnosti listů, kaštanů, dýní, šišek, šípků, plodů ovoce či zeleniny – hrát roli tu bude ale především šikovnost a fantazie Přerovanů, kteří přijdou na náměstí tvořit.

Přírodní materiál mohou zájemci donést v den konání akce přímo na náměstí – nebo do Výstavní síně Pasáž, kde bude od pondělí 8. října sběrné místo. Aktivitu zvanou „Land Art“ pořádá město Přerov ve spolupráci se studenty Gymnázia Jakuba Škody už třetí podzim, a vždy se setkala s úspěchem. Jaký letos vznikne obrazec, to je překvapení pořadatelů – každopádně akce začíná v deset hodin dopoledne a končí v pět odpoledne.

Účastníci si jako poděkování odnesou dárek v podobě připínací placky, která bude letos symbolicky vyvedena v barvách republiky.
25.9.2018 13:29:26 | přečteno 642x | Bc. Lenka Chalupová

Navigace