Výměna osmdesát let starého potrubí zablokuje pro motoristy dvě ulice

purkyňova

Plánovaná rekonstrukce kanalizace uzavře na dva měsíce – od středy 17. července do neděle 22. září – přerovské ulice Slaměníkova a Purkyňova. Uzavírka je úplná, na silnici se budou moci pohybovat jen vozidla stavby.

Pracovníci Vodovodů a kanalizací Přerov z kamerových záznamů zjistili, že potrubí na kanalizační stoce vybudované v roce 1935 je už ve špatném stavu. A proto je třeba jej vyměnit. „Potrubí v celkové délce 138 metrů, včetně revizních šachet, bude pokládáno v otevřeném výkopu, a to v hloubce v rozmezí dva a půl až čtyři a půl metru,“ uvedl ředitel Vodovodů a kanalizací Přerov Miroslav Dundálek.

Rozsah stavebních prací si vyžádá dopravní uzávěru a zákaz parkování vozidel v ulici Slaměníkova. „Uzavírka bude platit od křižovatky s ulicí Purkyňova až po křižovatku se silnicí II/4345 v ulici Dvořákova. A dále pak v ulici Purkyňova - od křižovatky s ulicí Vaňkova až po křižovatku s ulicí Slaměníkova,“ upřesnil náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Odvádění odpadních a dešťových vod, které je rovněž součástí této rekonstrukce, bude probíhat bez jakéhokoliv omezení.

Finální zapravení povrchů provede stavební firma do konce listopadu.

Foto: Část Purkyňovy a Slaměníkovy ulice se od poloviny července na dva měsíce uzavře.

3.7.2019 11:02:04 | přečteno 1007x | Bc. Lenka Chalupová

Navigace