Poničené silnice čeká oprava, díry v asfaltu budou zaceleny turbo metodou

turbo metoda

Nová technologie, kterou se začalo vloni po zimě s opravou výtluků přerovských silnic, se osvědčila – a letos se v ní proto bude pokračovat. Takzvanou turbo metodou, založenou v tlakovém nanesení asfaltové emulze na očištěný povrch, se začala dnes opravovat cesta mezi místní částí Dluhonice a obcí Rokytnice.

„Oprava tam potrvá do 10. května a přijde nás na sto tisíc korun. Po této komunikaci jezdí autobusy a je už ve špatném technickém stavu, který je třeba řešit,“ řekl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Díry v silnicích budou touto tryskovou metodou letos ještě opraveny také na dalších asfaltových cestách, které jsou poničené. Za sto tisíc korun mají být zaceleny díry v Želatovské ulici, na účelových komunikacích u zahrádek na Laguně a také na silnicích v místních částech.

Dříve se v Přerově používala k opravě výmolů metoda za tepla obalovanou živičnou směsí – naproti tomu turbo metoda dělá vysprávky asfaltových cest za studena. Pro technologii je použita asfaltová emulze, v níž je minimálně 65 procent asfaltu - a další složkou je přírodní drcené kamenivo.

Foto: Takto se turbo metodou opravovaly silnice v Přerově vloni.

26.4.2019 8:10:33 | přečteno 1174x | Bc. Lenka Chalupová

Navigace