Moderní projektor i bílo-stříbrné plátno. Kino Hvězda má šanci na vylepšení

kino

Přerovské kino Hvězda se chystá na redigitalizaci - radní už schválili záměr zadat veřejnou zakázku za čtyři miliony korun.

Projektor, sloužící v kině od začátku roku 2009, je podle odborného posudku už na hranici životnosti, která je stanovena na 15 tisíc hodin provozu – projektor ve Hvězdě má ale dnes už „naběháno“ zhruba 22 tisíc hodin. „Kino ročně odehraje tisícovku filmových představení a lampa je v provozu denně 4 až 6 hodin 364 dní v roce. Redigitalizace je proto už nutná, chceme-li pro diváky kvalitní projekci,“ vzpomněla vedoucí Kanceláře primátora Daniela Novotná. Pokud záměr radních podpoří i zastupitelé, začne celá zakázka zpracováním projektové dokumentace a následovat pak bude nejen výměna projektoru, ale i dodání 3D systému, jehož součástí mají být také 3D brýle pro dospělé i pro děti a 3D bílo–stříbrné plátno.

Kdyby kino neprošlo redigitalizací, s největší pravděpodobností by se dostalo do problému, neboť by nesplňovalo technické požadavky a hrozilo by rozvázání vztahů mezi kinem a distributory filmů - ti totiž trvají na požadované kvalitě. „Navíc úspora na laserovém projektoru, oproti tomu stávajícímu, bude za deset let provozu dělat minimálně 1 a půl milionu korun. Takže investice se částečně vrátí,“ konstatoval Jaroslav Macíček, ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova, které kino provozují.

27.3.2020 12:57:25 | přečteno 915x | Bc. Lenka Chalupová

TZ - březen 2020

Hotel Jana v Měšťáku končí. Restaurace se otevře asi až v závěru léta Strážníci se budou více zaměřovat na zákazníky „hladových okýnek“ Most nad Strhancem je ve špatném stavu, chystá se jeho oprava i vyčištění toku Hasiči chtějí dovybavit svou novou stanici, radní kývli na příspěvek Moderní projektor i bílo-stříbrné plátno. Kino Hvězda má šanci na vylepšení Osvětlení ulic projde „mapováním“. Je třeba zjistit technický stav lamp Pracující rodiče mají možnost nechat hlídat děti od dvou do pěti let v „Rodince“ Radní uvažují o snížení nájemného provozovatelům v budovách města Odběrové místo začne fungovat zítra ráno. Osamělí senioři mohou volat na linku „Jsme tady“ Zápisy do prvních tříd budou letos netradiční – bez dětí Po zimní odmlce se od příštího týdne zase začnou vyvážet kontejnery s bioodpadem Na parkovišti před nemocnicí vznikne tento týden mobilní odběrová stanice Primátor Přerova jedná se zástupci nemocnice o zřízení mobilního odběrného místa Poslední otevřená přerovská školka se zavírá, od pondělí končí i jesle Do budov a autobusů jen s rouškou, školka bude otevřena jen jedna Základní potraviny, drogerie a léky. Krizová linka začne ráno vyřizovat objednávky Školy zůstávají zavřené i pro budoucí prvňáčky, zápisy se odkládají V Přerově bude zřízena krizová linka, autobusy začnou jezdit po městě bezplatně Krizový štáb Přerova přijal dnes několik opatření, seznamte se s nimi Dnes kvůli nouzovému stavu zasedala Bezpečností rada Přerova, přijala několik opatření Soutěžící nebudou „sbírat“ kilometry v sedle kola, ale dbát na pravidelnost Kaple svatého Marka už bude stát na pozemku, který patří městu Na Návsi v Žeravicích budou mít do podzimu moderní osvětlení V Teličkově ulici jsou „oblaka“ prachu, radnice na to stavební firmu upozornila V Přerově se kvůli koronaviru ruší nejen výuka ve školách a kulturní akce Od května se zvýší nájemné v některých městských bytech – zhruba o padesát korun měsíčně Město Přerov jde do soudního sporu kvůli ovocné stezce Pastviska Přerov je rozkopaný, buduje se tu síť pro rychlý internet. Společnost slibuje, že ulice opraví Řidiče čeká od příštího týdne několik uzavírek, neprojedou přes Osmek, vyhnout se musejí i Čekyni