Kozlovská ulice se na dva měsíce uzavře, budou tu měnit kanalizační potrubí

Kozlovská

Dvě větší stavební akce ovlivní v průběhu prázdnin život v Přerově. Tou první – a svým rozsahem větší - je plánovaná výměna kanalizačního potrubí v Kozlovské ulici, které na dva měsíce uzavře silnici v této části města.

„Jedná se o společnou akci města a společnosti Vodovody a kanalizace Přerov,“ nastínil náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Zatímco VaK se tu bude od 1. července do 31. srpna zabývat výměnou kanalizačního potrubí a přepojením přípojek, v režii města pak bude výměna uličních vpustí včetně přepojení na nové kanalizační potrubí. Asfaltování v celé šíři úseku – mezi ulicemi Malá Trávnická a Bayerova – pak bude společnou investicí.

Tato stavba přinese komplikace řidičům, kteří budou muset volit objízdnou trasu, ale rezidenti se nemusejí bát, že by neměli kam odstavit svá auta. „Obyvatelé, kteří parkují u svých domovů ve vnitrobloku Trávníku, budou mít umožněný vjezd a parkování po celou dobu výstavby,“ ujistil radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Na změnu se musejí připravit i pasažéři autobusové dopravy, neboť v trase se nacházejí hned dvě zastávky. „Zastávka U Tenisu bude přesunuta na dočasně zřízenou obousměrnou zastávku na Třídě 17. listopadu, zastávku v Bayerově ulici zrušíme bez náhrady,“ informovala Jitka Kočicová z přerovského magistrátu. Jak dále řekla, autobusové linky budou vedeny po objízdné trase podle výlukových jízdních řádů a cestující budou o změnách spraveni na pravidelných informačních místech dopravce, na dotčených označnících a ve všech autobusech, jichž se změna týká.

Druhá investice míří do Palackého ulice – tam ale nepůjde o zásah do vozovky. „V minulých dnech bylo vydáno rozhodnutí k další etapě rekonstrukce parovodu na horkovod.  Stavební práce začnou v pondělí 29. června a práce mají být prováděny většinou v travnaté ploše, popřípadě v chodnících,“ řekl Alexandr Salaba z přerovského magistrátu. Tuto akci zaštiťuje společnost Veolia Energie ČR, která postupně mění v celém Přerově parovodní soustavu za horkovodní, která je efektivnější a šetrnější k životnímu prostředí. Práce, které si letos naplánovala v Palackého ulici, by tu měly být hotovy do 25. srpna. „A my na tuto akci už netrpělivě čekáme, protože po jejím ukončení se konečně můžeme pustit do přípravy cyklostezky, která tudy povede,“ zmínil radní Tomáš Navrátil.

Foto: Na snímku Kozlovská ulice

25.6.2020 9:12:29 | přečteno 2976x | Bc. Lenka Chalupová

TZ - červen 2020

Bude mít Přerov nábřeží Františka Venclovského? Radní souhlasí, hlasovat ještě budou zastupitelé Přerovští školáci už mají v ruce vysvědčení, jejich třídy, chodby a hřiště obsadili dělníci Senioři si poměří síly. Čeká je běh, střelba na branku i srážení plechovek Kozlovská ulice se na dva měsíce uzavře, budou tu měnit kanalizační potrubí Sociální pracovníci sčítají bezdomovce. Chtějí vědět, kolik lidí žije v Přerově na ulici Pravidla se rozvolňují, to je šance pro koncerty na hradbách i pro svatovavřinecké hody Zástupci Přerova s německým velvyslancem uctili památku obětí masakru, který se stal před 75 lety Promítání, červený koberec i fototapeta. Do Hvězdy se přemístí Karlovarský filmový festival Nejlepší sběrači ze škol a školek dostali ceny, zámecká tradice byla letos porušena Masakr na Švédských šancích bude připomenut modlitbou a tichou vzpomínkou Na podzim bude zahájen soutěžní dialog na TGM 16, v zimě bude známa i cena rekonstrukce Dendrologové zmapují stav stromů, které rostou v Přerově Přerovskou „mapu strachu“ ovládla přednádražní čtvrť, bojí se i na Velké Dlážce Přerov má další zónu, která v centru vystaví „stopku“ lidem pobírajícím dávky na bydlení Vstupní část přerovského zámku voní novotou, úpravu interiéru zaplatilo město Armádní dům už městu definitivně nepatří, do léta roku 2023 tu budou byty a obchody