Odpočinková část se zatím neotevře. Na návštěvníky čeká jen velký a dětský bazén

bazén

Úderem desáté hodiny dopolední se v pondělí 25. května zpřístupní veřejnosti přerovský krytý bazén. Dva měsíce bez návštěvníků i bez vody ještě tento areál za svých dvaačtyřicet let nezažil. V těchto dnech se už oba vnitřní bazény plní vodou, čeká je ohřev na danou teplotu – a přidání chemických přísad.  Návštěvníci, kteří si sem po víkendu přijdou zaplavat, se musejí připravit na povinná omezení.

„Na bazénu, v šatnách i ve sprchách budou muset dodržovat dvoumetrový rozestup a mít na obličeji roušky. Ty si sundají jen ve chvíli, kdy se budou koupat nebo plavat,“ sdělil jednatel společnosti Sportoviště Přerov Jaroslav Hýzl. Najednou může v areálu pobývat 150 lidí, mít skříňky vedle sebe ale není možné, takže každá druhá bude uzamčena. Po všech zákaznících, kteří odejdou, pak bude skříňka vydezinfikována, takže nově příchozí se nemusejí obávat, že by si dávali oblečení do míst, která právě někdo opustil. Prozatím ale návštěvníci mohou zapomenout na odpočinkovou wellness část, k dispozici nebude ani pára, ruší se i samostatné plavání pro důchodce. K dispozici jim tak zůstává pouze 50 metrový bazén a dětský bazének.  Otázkou pro provozovatele také bylo, do kdy mít za těchto podmínek otevřeno. Nakonec padlo rozhodnutí, že v květnu a v červnu to bude od desíti ráno do sedmi večer, v červenci asi do osmi hodin – ale tyto časy jsou předběžné a budou upřesněny na webových stránkách společnosti Sportoviště.

„Venkovní areál je zatím uzavřen, ale v příštím týdnu budou zaměstnanci pracovat na vyčištění venkovního – 25 metrů dlouhého – bazénu. A pokud nám bude počasí přát, mohl by být 1. června otevřen, ale zatím bez možnosti vstupu na travnatou plochu,“ doplnil jednatel Hýzl.  Ten zároveň prosí návštěvníky, aby se k sobě chovali ohleduplně a řídili se omezeními, které budou bedlivě hlídat plavčíci.

Foto: Probíhají poslední přípravy před otevřením plaveckého areálu. Návštěvníkům bude sloužit velký bazén a dětský bazének – masážní vana, Whirlpool, parní komora, divoká řeka či Kneippův chodník si na otevření ještě musejí počkat.

Otevření plaveckého areálu

Přerovský bazén