Dva a půl milionu korun do sportu. Takovou částku navrhli radní

fandíme hokeji

Pro finanční podporu vrcholového a výkonnostního sportu zvedli ruku přerovští radní – navrhují, aby sportovcům bylo v roce 2021 přispěno částkou 2 a půl milionu korun. Konečné slovo ještě bude patřit zastupitelům, kteří se sejdou 19. října.

Pokud tento program odsouhlasí, mohou sportovci a sportovní kluby podávat od 23. listopadu do 4. prosince žádosti. Tiskopisy budou k dispozici od konce října v Městském informačním centru, na odboru sociálních věcí a školství nebo na webu města - a místem pro podání žádosti se stane podatelna na adrese Bratrská 34.

„Dotační program je zaměřený na podporu sportovních klubů a spolků, jejichž dospělí sportovci reprezentují Přerov na vrcholové a výkonnostní úrovni v nadregionálních soutěží,“ osvětlil náměstek přerovského primátora Petr Kouba. Jak dále upřesnil, program myslí i na organizaci a realizaci významných sportovních akcí pro dospělé na národní a mezinárodní úrovni, které zpropagují město v médiích či na sociálních sítích.

5.10.2020 13:54:29 | přečteno 995x | Bc. Lenka Chalupová