Každé kilo se počítá. Startuje soutěž ve sběru papíru

sběr

Děti z přerovských základních a mateřských škol se opět mohou pustit do sběru starého papíru a soutěžit mezi sebou v kilogramech nasbíraných novin, časopisů, vysloužilých knih či kancelářského papíru. Tradiční sběrová soutěž startuje pod taktovkou technických služeb ve čtvrtek 1. října a potrvá do 28. května příštího roku. Krédem této akce je „čím víc, tím líp“. Každé kilo se totiž počítá.

„Žáci mohou starý papír odevzdávat ve sběrných dvorech v ulicích Na Hrázi a Želatovská - a to od pondělí do pátku od 7 do 17 hodin a v sobotu od 8 do 16 hodin,“ předestřel jednatel Technických služeb města Přerova Bohumír Střelec. V praxi to bude vypadat tak, že každý při odevzdání starého papíru nahlásí nejen své jméno, ale i třídu a školu či školku, za kterou sběr odevzdává.

Finanční výtěžek z prodeje bude následně poskytnut jednotlivým školským zařízením. Zástupci technických služeb pak v červnu podle tabulek soutěž vyhodnotí a ocení nejlepší sběrače – jednotlivce, třídní kolektivy i celé školy a školky. S vítězi se setkají ještě před prázdninami na zámku, aby jim předali ceny například v podobě tabletů či stolních her.

Letošní ročník soutěže je už osmý v pořadí a v předešlých letech děti nasbíraly za rok v průměru 260 tun papíru.

30.9.2020 15:04:56 | přečteno 940x | Bc. Lenka Chalupová